Trápenie sa v náročných situáciách dokáže zmierniť zmena postoja.

Keď premýšľame ako zvládnuť očakávanú náročnú situáciu na výsledku ktorej nám záleží, môžeme sa stratiť.  Stále sa snažíme nájsť riešenie, hľadáme ako ďalej, no často  prichádza len únava a bezmocnosť. Najradšej by sme sa niekam schovali a mali od všetkého pokoj. Existuje však technika, ako takéto situácie riešiť alebo minimálne zvládať ľahšie.

Zajtra bude ťažký deň. Mám ďalšie stretnutie a neviem ako dopadne. Moja nervozita a neistota rastie. Premietam si ako to dopadlo v minulosti a veľmi si želám aby to tentoraz bolo inak. Potrebujem to ustáť, nechcem sa už takto cítiť. Tvrdo pracujem a ocenenie skoro žiadne, len práca, ktorá pribúda…

Každý to rieši inak. Niekomu pomáha fyzická aktivita – dá si ťažší tréning alebo si ide zabehať, inému zas pomôže relax a spánok. To často funguje. Myseľ si oddýchne a keď sa vrátite k premýšľaniu podarí sa vám pozrieť na všetko z iného zorného uhla. Ale čo, ak tieto metódy nezaberú? Čo ak nevieme vypnúť nervozitu ani pred ani počas situácie ktorú potrebujeme zvládnuť?

Je jedna veľmi účinná technika, no vyžaduje si trochu tréningu. Pomôže vám však zvládnuť náročnú situáciu nielen pred ale aj počas nej. 

Riešením je zapojiť do celého procesu okrem mysle aj telo. To si vyžaduje uvoľnenie. Najideálnejšie je  byť uvoľnený pred ale aj počas celej náročnej situácie. Ale ako?

Je niekoľko krokov, ktoré sa naučíte postupne zvládnuť. Nastavte sa na začiatku na myšlienku, že všetko čo sa udeje, bude pre vás to najlepšie. Uvoľnite sa metódou, ktorú máte osvedčenú. Choďte si zabehať, dajte si kúpeľ, prečítajte si pred spaním pár stránok z dobrej knihy. Keď sa už ocitnete v obávanej situácii, vnímajte svoje telo a svoju myseľ ako reagujú. Vedome pozorujte čo sa s vami deje, čo cítite a na základe toho sa rozhodujte čo chcete a čo nie. Často podvedome vieme čo je pre nás najlepšie. A práve to uvoľnenie a pozorovanie nám umožní to aj realizovať. Na záver dňa sa na chvíľu zastavte a prejdite si celú situáciu ešte raz. Oceňte, čo sa vám podarilo. Niečo sa vám nepáčilo? Nevadí, jednoducho to prijmite, na budúce to spravíte inak. Stálo to za to, získali ste cennú skúsenosť ako to robiť nechcete. A aj to je veľmi dôležité.

Táto technika potrebuje trochu tréningu, ale keď sa ju naučíte, budú sa vám náročné situácie zvládať oveľa ľahšie. To ako zvládneme náročné chvíle v živote je pre vás veľmi dôležité. Pretože práve tým rastie naša sebahodnota a sebadôvera. 

Chcete sa túto techniku naučiť rýchlejšie? Môžete ma kontaktovať TU. Rada sa s Vami spojím.

Vážim si, že ste venovali blogu pozornosť a prajem Vám aby ste pri zvládaní náročných situácií zažívali radosť z ich úspešného zvládnutia.

Vaša Eva

Prihláste na odber newslettera!

Dostávajte správy zo sveta systemiky.

Prihlásenie k odberu bolo úspešné!

Pin It on Pinterest

Share This

Zdielajte tento članok

Share this post with your friends!